Konfiguracja dostępu do ustawień plików cookie

Aby wyświetlić lub zmodyfikować ustawienia plików cookie, wykonaj następujące kroki:

  1. W programie Internet Explorer kliknij polecenie Opcje internetowe w menu Narzędzia, a następnie kliknij kartę Zabezpieczenia.
  2. Kliknij żądaną strefę zawartości sieci Web, a następnie kliknij przycisk Poziom niestandardowy.
  3. W obszarze Pliki cookie kliknij żądane opcje, kliknij przycisk OK, a następnie kliknij przycisk OK.

Dostosowywanie ustawień plików cookie we wszystkich strefach zabezpieczeń

Można skonfigurować niestandardowe ustawienia plików cookie w każdej strefie zabezpieczeń. Aby to zrobić, wykonaj następujące kroki:

  1. W programie Internet Explorer kliknij polecenie Opcje internetowe w menu Narzędzia, a następnie kliknij kartę Zabezpieczenia.
  2. Kliknij żądaną strefę zawartości sieci Web, a następnie kliknij przycisk Poziom niestandardowy.
  3. W obszarze Pliki cookie kliknij żądane opcje, kliknij przycisk OK, a następnie powtórz kroki 1 i 2 dla każdej strefy.

Dostosowywanie ustawień używanych w czasie sesji lub ustawień trwałych plików cookie

Pliki cookie sesji są usuwane po zamknięciu programu Internet Explorer. Trwałe pliki cookie pozostają na komputerze.

Dostosowywanie ustawień trwałych plików cookie

  1. W programie Internet Explorer kliknij polecenie Opcje internetowe w menu Narzędzia, a następnie kliknij kartę Zabezpieczenia.
  2. Kliknij żądaną strefę zawartości sieci Web, a następnie kliknij przycisk Poziom niestandardowy.
  3. W obszarze Pliki cookie kliknij żądaną opcję w obszarze Zezwalaj na przechowywanie plików cookie, kliknij przycisk OK, a następnie ponownie kliknij przycisk OK.

Dostosowywanie ustawień plików cookie sesji

  1. W programie Internet Explorer kliknij polecenie Opcje internetowe w menu Narzędzia, a następnie kliknij kartę Zabezpieczenia.
  2. Kliknij żądaną strefę zawartości sieci Web, a następnie kliknij przycisk Poziom niestandardowy.
  3. W obszarze Pliki cookie kliknij żądaną opcję w sekcji Zezwalaj na pliki cookie dla jednej sesji (nieprzechowywane), kliknij przycisk OK, a następnie ponownie kliknij przycisk OK.